Every day I am trying to make alone feel less lonley

Har du någonsin känt dig ensam... riktigt ensam... Riktigt, riktigt ensam... Har denna känslan slagit dig när du står ute bland en massa vänner? Har du någonsin, med ett leende på läpparna, pratat och skojat med vänner men inombords känt att du bara vill ligga i din säng och dra täcket över huvudet? Har du någonsin känt dig ensam? Om du har så vill jag välkomna dig till det om jag just nu kallar min vardag!

Ensamhetskänslan... the worst feeling of them all... Den är inte synlig, den går inte att förklara, den gör inte ont.. Den bara är! Den existerar inom dig och äter dig inifrån. Den får dig att stundvis vilja slå sönder allting runt dig.. Sparka, slå, riva.. Och stundvis får den dig att vilja kasta dig på sängen.. Trycka ansiktet ner i kudden och låta den absorbera dina tårar.. Bara gråta, gråta och gråta tills du till sist somnar in av ren utmattning.

Ja, du somnar och under de få timmarna som du befinner dig i drömmarnas land känner du inte att du är ensam. Drömmarnas land är det enda stället där du får ro; en liten stund då du inte känner dig hjälpls, en tillfällig lycka. Ja, en tillfällig lycka eftersom det bara är en tidsfråga innan du vaknar upp till den grymma verkligheten. En verklighet där du känner dig ensam. Din första tanke på morgonen är att du måste till jobbet/skolan/utfärda ärenden... Beroende på ditt känslomässiga tillstånd just idag så kan dagens aktiviteter antingen bli det bästa som kan hända dig eller din värsta mardröm. Det bästa som kan hända dig eftersom att vara runt folk, just idag, kan få dig att känna dig mindre ensam. Människorna runt dig ger dig en tillfällig tröst. Men att vara runt människor en dag då du vill stänga in dig i huset och stänga av mobilen tär mycket på krafterna. Det är en sådan energibov att du är alldeles utmattad när du kommer hem.

Så det här med att känna sig ensam är ett oförklarligt fenomen. Det går inte att sätta ord på det, man kan bara känna det. Men om du har tur så har du någon människa i ditt liv som får dig att känna dig mindre ensam. Och om du är den tursammaste människan på denna jord så kommer personen i fråga att sträcka ut en hjälpande hand, vara där för dig när du behöver den och vaka över varje steg som du tar tills du lär dig att, åter igen, gå rakt; tills du inte länge vinglar dig fram i din tillvaro. If you are lucky that person will make your alone feel less lonely!

RSS 2.0