Leva eller överleva!?!

I dagens samhälle anser många orden "leva" och "överleva" betyda samma sak. Detta är något som jag verkligen har funderat över de senaste dagarna och blickandes tillbaka på mitt liv har jag insett att dessa är två helt olika grejer!

Att överleva tar mycket styrka, att sig igenom tuffa perioder i livet.. svek av vänner & familj, förlusten av kärlek, icke-lyckade studier eller vad som helst annat som har varit motgång i ens liv. Stora som små motgångar, alla tar de styrka att komma över, styrka som existerar inom oss, inom varje individ som vi själva inte visste fanns. Och när vi tror att vi inte orkar mer, inte orkar gå vidare så hittar vi ny styrka.. Vissa av oss hittar den i vänner, föräldrar, syskon, Gud, till och med främlingar.. och vi finner styrkan att ta oss igenom ännu en dag  tills vi sist ser ljuset i tunneln.

Men att verkligen våga leva, för det krävs mod! Att verkligen ta steget ut och känna att man har en plats i denna världen, att öppna hjärtat för alla nya bekantskaper och ny kärlek som är på väg mot oss. Att föreslå nya idéer på jobbet eller i skolan eller att ta av sig skorna och gå barfota på en äng med härligt grönt gräs. At prova en ny frukt som vi aldrig har smakat innan eller åka till ett resmål där de har en helt skild kultur från den som vi lever i... Det är vad jag kallar att verkligen leva...

lever du verkligen ditt liv, eller är du helt enkelt endast en överlevare?

Flyttar min blogg!

Hej alla glada!

Jag flyttar min blogg från en engelsk sida för att bloggar som jag följer finns på denna!
Så jag hoppas att ni förstår varför det kommer så många "nya" inlägg idag =)

/AnCi

RSS 2.0